RENOMIA kupuje majoritní podíl v pojišťovací makléřské společnosti IMG, posílí svou pozici v zaměstnaneckých programech a službách občanům

RENOMIA, vedoucí pojišťovací makléř ve střední a východní Evropě, získává majoritní podíl ve společnosti IMG. Ta patří mezi přední české poskytovatele pojištění a finančních služeb pro firmy a občany a má širokou síť aktivních poradců. Oběma společnostem se tím otevírají cesty k synergii a dalšímu růstu. RENOMIA dále posílí v oblasti poskytování služeb občanům a zaměstnaneckých programech a IMG získá možnost využít know-how a moderní nástroje pro své poradce, risk management a řešení firemních pojistných programů.

„Společnost IMG má na trhu skvělou pověst a dlouhodobě poskytuje špičkové služby klientům, což potvrzuje její pozice na trhu. IMG se stane důležitou součástí naší rostoucí skupiny postavené na společných hodnotách a službě klientům. Na českém trhu v oblasti pojištění a finančních produktů pro občany vzniká významný hráč, který bude mít přes 250 zkušených specialistů a poradců. Celá RENOMIA GROUP tak bude mít přes 1 500 spolupracovníků,“ říká Jiří Nepala, Managing Partner RENOMIA.

Ve 25leté historii společnosti RENOMIA se jedná o jednu z největších akvizic, která tak potvrzuje dlouhodobou růstovou strategii, založenou jak na organickém rozvoji, tak akvizicích. Spojením RENOMIA a IMG vznikne na trhu první makléř, který překročil hranici 10 miliard Kč na spravovaném pojistném. Dosavadní management a celý tým IMG nadále zůstává aktivní, do budoucna pak budou používány obě obchodní značky.

„Pro další rozvoj jsme hledali partnera s dlouhodobou vizí, skvělým servisem pro klienty, moderními nástroji pro poradce a možností využití našich zkušeností. Díky souznění našich firemních hodnot věřím, že integrace do skupiny RENOMIA proběhne hladce a že její podpora a nově získané know-how nám umožní rychleji rozvíjet naše služby a spokojenost celého týmu,“ říká Ivan Souček, člen představenstva IMG.