RENOMIA vstupuje do Polska a posiluje ve střední Evropě


11. března 2022

11. března 2022 – RENOMIA, největší český pojišťovací makléř, dále úspěšně expanduje. Získá většinový podíl v polském pojišťovacím makléři Alfa Brokers. Vstupem na polský trh, který je největším v oblasti střední a východní Evropy, RENOMIA GROUP potvrzuje svou silnou pozici v regionu. Nyní tak již působí v 11 zemích střední Evropy s více než 100 miliony obyvatel.

„Cílem RENOMIA GROUP je klientům nabídnout nejvýhodnější řešení pro krytí rizik a zajistit jim služby kdekoliv ve světě, a to i díky našemu partnerství se společností Gallagher. Jen pár měsíců po posílení naší pozice v Chorvatsku znovu rozšiřujeme naši regionální působnost ve střední Evropě. Jsem velmi potěšena, že ve spojení s Alfa Brokers nyní vstupujeme na významný a perspektivní polský trh. Celá řada tuzemských firem je úspěšných a stejně jako RENOMIA rozšiřují svoje podnikání za hranice naší země a my je můžeme skutečně doprovázet. Naši klienti mohou využívat nejlepší know-how a zázemí světové mezinárodní sítě pokrývající 140 zemí světa. Náš rozvoj dává také příležitost našim zaměstnancům a partnerům využít zázemí mezinárodní firmy k jejich osobnímu rozvoji,“ říká ředitelka RENOMIA Jiřina Nepalová.

Alfa Brokers byla založena v roce 1991 rodinou Gerne v polském městě Toruň a působí jako konzultant v oblasti firemního pojištění, risk managementu, řešení škod a zaměstnaneckých benefitů na celém území Polska. Tým Alfa Brokers tvoří více než 30 velmi zkušených profesionálů. Funkci ředitele společnosti bude i nadále zastávat dosavadní CEO a partner Tomasz Chojnowski, který se bude podílet na dalším rozvoji na perspektivním polském trhu.

Polsko je pro RENOMIA strategickým trhem. V nejbližší době RENOMIA plánuje otevřít kancelář ve Varšavě a k tomu má již připravený zkušený tým.

„RENOMIA připravila dlouhodobý program, který podpoří náš další rozvoj v jednotlivých zemích i ve skupině jako celku. Sdílení zkušeností, know-how a technologií s týmy napříč zeměmi nám umožňuje poskytovat klientům stále lepší a komplexnější služby. Věříme, že naše poslání, hodnoty a vize jsou pro naši práci velkou inspirací, která nám pomáhá úspěšně se posouvat vpřed,“ říká Pavel Nepala, managing partner RENOMIA zodpovědný za mezinárodní rozvoj.

„Dohodli jsme se, že RENOMIA bude majoritním akcionářem společnosti Alfa Brokers. Náš tým i naši klienti tak budou těžit z toho, že se stanou součástí předního světového makléře s mnoha odbornými znalostmi a zdroji, které budou spojeny s našimi více než 30 lety zkušeností na polském trhu. Spojení našich talentovaných specialistů, globálního měřítka a dosahu společnosti RENOMIA, která je partnerem Gallagher, nám poskytuje výbornou platformu pro rozvoj našich služeb klientům a umožňuje pokračování naší další cesty v budoucnu,“ říká Tomasz Chojnowski, CEO Alfa Brokers.

RENOMIA je česká rodinná společnost s menšinovým mezinárodním akcionářem, kterým je přední světová pojišťovací společnost Gallagher založená v roce 1927 v Chicagu a patřící do žebříčku US Fortune 500. RENOMIA přímo vlastní pojišťovací makléřské společnosti v 11 zemích, a je tak lídrem ve významné části Evropy od pobaltských zemí na severu až po jihoevropské státy, které jsou z velké části členy EU. Akcionáři RENOMIA dále také investovali do technologických firem, například do technologického startupu Agdata specializujícího se na digitalizaci zemědělství. Koupí majoritního podílu ve společnosti GRANTEX dotace RENOMIA rozšířila svou nabídku o profesionální servis v oblasti dotací.

„Poskytujeme služby řadě českých a regionálních firem podnikajících nejen ve střední a východní Evropě, ale po celém světě. Reprezentujeme ve světě nejen RENOMIA, ale i Českou republiku, kde máme centrálu pro celý region CEE. Chci poděkovat našim klientům a kolegům, kteří se na tomto rozvoji každý den podílejí,“ doplňuje Jiřina Nepalová.