Rozšíření RENOMIA v Maďarsku a vstup do Srbska

Praha, 18.března 2016 – Převodem majoritního podílu maďarského Polip na českou RENOMIA GROUP bylo dokončeno plánované rozšíření českého makléřského leadera na další trh. RENOMIA v souvislosti se svou novou akvizicí rozšíří nabídku specializovaných služeb v Maďarsku a otevře srbský trh. Maďarský Polip, který působí na trhu více jak 20 let, totiž vlastní dceřinou společnost i v Srbsku.

„Těší mě, že jsme se spojili s tak skvělým týmem, který má v Maďarsku výbornou reputaci a budeme se rozvíjet dále společně”, řekla Jiřina Nepalová, ředitelka skupiny RENOMIA GROUP a dodala, že díky akvizici si společnost slibuje přinést na místní trhy nové služby pro korporátní klienty.

RENOMIA má specialisty pro různé druhy oborů podnikání i dle velikosti firem. Může tak každé společnosti nabídnout služby v oblasti pojištění přesně na míru jejich podnikání a potřebám. Polip i RENOMIA se shodují, že přenesení specializovaných kompetencí na maďarský a srbský trh je pro obě společnosti cesta k růstu.

“Spojení s mezinárodní firmou jako RENOMIA považuji za šťastný krok. S její podporou, profesionálním přístupem a silnou kulturou zaměřenou na klienty bude tým Polip dále rozvíjet služby s cílem být nejlepší na trhu,” poznamenal k dokončené akvizici Peter Takats, ředitel Polip, který i nadále zůstává ve funkci Country managera po akvizici podniku do skupiny RENOMIA.

RENOMIA vyrostla za více než 20 let v mezinárodní společnost působící v šesti zemích Střední Evropy. Je také členem největších sítí pojišťovacích makléřů a je schopna zajistit služby ve více než 135 zemích světa. Akvizice maďarského Polip je součást pokračující růstové strategie společnosti, ve které bude RENOMIA aktivní i nadále.