Startuje nový ročník RENOMIA ŽBL, vracejí se diváci i přenosy v České televizi


21. září 2021

Už v pátek 24. září 2021 se znovu vrátí do akce nejvyšší česká ženská basketbalová liga, která potřetí za sebou ponese název RENOMIA ŽBL. „Jsme hrdí na to, že nejvyšší česká basketbalová liga i letos ponese jméno RENOMIA. A moc se těšíme, že se na tribuny opět naplno vrátí fanoušci, aby poháněli své oblíbené týmy k ještě lepším výkonům. Podpora spolehlivého partnera se cení v každém oboru, a my děláme vše proto, abychom jím byli pro naše klienty, obchodní partnery, kolegy ve firmě i pro sportovce, které RENOMIA dlouhodobě podporuje,“ říká Jiří Nepala, managing partner společnosti RENOMIA. „Zachována zůstává také Cena RENOMIA pro nejlépe doskakující hráčku RENOMIA ŽBL. Loni se vítězkou stala Lucia Hadačová z KP Brno, věříme, že letos najde celou řadu vyzyvatelek, které budou chtít titul získat. Parametry Ceny RENOMIA zůstávají stejné, oceňujeme individuální snahu ve prospěch celého týmu,“ dodává Jiří Nepala.

V RENOMIA ŽBL pokračuje také nastavená spolupráce s reportérem Tomášem Budkou, který bude z vybraných zápasů pořizovat reportáže, jež budou k dispozici i na sociálních sítích. Již během tiskové konference k zahájení letošního ročníku nejvyšší české ženské basketbalové ligy, která proběhla v úterý 21. 9. v hale Královka v Praze, vyzpovídal Tomáš Budka marketingového ředitele RENOMIA Honzu Fišera. Povídali si o očekáváních, s nimiž RENOMIA coby titulární partner vstupuje do dalšího ročníku spolupráce s ŽBL, a také o novinkách, které ligu letos čekají. Jednou z nich je obnovení spolupráce s Českou televizí, která plánuje vysílání ligových duelů jak na webové platformě ivysilani.cz, tak i přímo na sportovním kanálu ČT Sport. První utkání se bude vysílat 7. října, kdy Hradec Králové vyzve ve východočeském derby soupeřky z Trutnova.

Mezi další letošní novinky patří spolupráce se slovenskou basketbalovou asociací, která v únoru přinese společný turnaj nejlepších českých a slovenských družstev. Od nás se ho zúčastní nejlepší čtyři týmy Českého poháru. V současné době usilovně pracujeme na podpoře ženského sportu s cílem postupu na letní olympijské hry 2028, která nebude mít svůj dopad zřejmě ještě v sezóně 2021/22, ale v těch následujících by měla velmi pozitivně ovlivnit mimo jiné také nejvyšší ligovou soutěž,“ věří říká guvernér soutěže Daniel Kurucz

Foto: Věra Křeháčková