Strategický partner RENOMIA posílí v západní Evropě a také v oblasti zajištění


14. května 2021

Společnost A. J. Gallagher, akcionář a partner RENOMIA, uzavřela historicky významnou dohodu, která znamená zásadní rozšíření její působnosti v západní Evropě a po celém světě, posílení know-how a také výrazný skok v rozsahu a kvalitě zajištění.

Gallagher informoval o uzavření dohody o koupi významných pojišťovacích makléřských firem skupiny Willis Towers Watson v několika evropských zemích – Německu, Francii, Španělsku a Nizozemsku, kde dosud přímo nepůsobil, a v některých dalších částech světa. Nové země tak doplní rozsáhlou celosvětovou síť Gallagher, jejíž je RENOMIA součástí.

Významnou součástí transakce je také rozšíření specializovaných týmů zaměřených na různé oblasti podnikání a produkty v Londýně a také koupě zajišťovací konzultační firmy Willis Re, která působí po celém světě. Hodnota transakce činí 3,57 miliard dolarů a patří mezi jednu z největších transakcí v historii pojišťovacích makléřů. Do skupiny Gallagher se zapojí přes 6 000 zkušených specialistů, celkově tak bude mít Gallagher po celém světě více než 40 000 zaměstnanců.  

Zásadní pro Gallagher i RENOMIA je skutečnost, že Gallagher se tímto krokem stane jedním z klíčových lídrů také na evropském trhu. Ve Francii například prostřednictvím koupě předního francouzského pojišťovacího makléře Grass Savoy s téměř 2 000 zaměstnanci. V každé další zemi západní Evropy se pak spojí s týmy čítajícími stovky profesionálů na pojištění a risk managment. Tito noví kolegové tak doplní stávající významné aktivity ve Švýcarsku, severských zemích a samozřejmě i aktivity RENOMIA v celé střední a východní Evropě.

„Jsem velmi ráda, že RENOMIA bude nadále hrát vedoucí roli v regionu střední a východní Evropy, kterému mimořádně dobře rozumíme. Díky tomuto posílení v západní Evropě a ve světě očekáváme další zrychlení dynamiky našeho rozvoje při realizaci naší dlouhodobé vize. Pro naše klienty budeme mít k dispozici ještě lepší rozsah služeb po celém světě a budeme pro ně moci využít nových špičkových specialistů na jednotlivé druhy pojištění, různé obory podnikání, analýzu dat, rozvoj software a modelaci rizik. Výhody tohoto kroku budeme chtít samozřejmě maximálně využít a přinést tak našim klientům ještě lepší podmínky a služby. Tento významný krok našeho partnera také přinese další velké příležitosti pro naše týmy a zcela určitě i nové klienty pro RENOMIA,“ komentuje Jiřina Nepalová, ředitelka společnosti.

Minoritní akcionář a partner Gallagher se stane i díky této akvizici a další konsolidaci třetím největším světovým pojišťovacím a zajišťovacím makléřem (jakmile dojde ke schválení plánovaného spojení AON/Willis).

„Z této nové významné akvizice našeho partnera mám velkou radost. Přesně zapadá do naší strategie a plně podpoří rozvoj RENOMIA jako vedoucí společnosti v našem regionu v kvalitě, velikosti i rozsahu nabídky služeb a posílí zázemí pro naše kolegy i klienty. Jsem velmi potěšena, že vedení společnosti Gallagher i RENOMIA má stále na mysli důležitost hodnot, které jsou součástí naší firemní kultury. A jsem také velmi ráda, že RENOMIA i nadále zůstane profesionální firmou s rodinnou atmosférou, jejíž poslání a vize se nemění,“ doplnila Jiřina Nepalová.