Ve svých zaměstnaneckých programech myslete na ochranu zdraví a bezpečné cestování, Vaši zaměstnanci to ocení


01. června 2021

Téma zdraví a bezpečí zaměstnanců rezonuje v souvislosti s globální pandemií celou společností. Firmy, které usilují o spokojenost a dlouhodobou loajalitu svých zaměstnanců jsou si vědomy, že zajištěním základních potřeb péče o zaměstnance nekončí. Snaží se pracovat na svých zaměstnaneckých programech tak, aby byly zdrojem spokojenosti zaměstnanců a zároveň je motivovaly dále se vzdělávat a profesně růst.

Takové zaměstnanecké programy pomáháme našim klientům v rámci své odbornosti vytvářet i my v RENOMIA GROUP. Pečlivě monitorujeme nabídku pojistného trhu v tuzemsku i v zahraničí ve vztahu k zaměstnaneckým benefitům a s pojistiteli vyjednáváme o možnostech přizpůsobení vybraných produktů potřebám našich klientů.

Nejfrekventovanějšími tématy v oblasti benefitů souvisejících s ochranou zdraví jsou nyní programy a produkty, které

  • pokrývají snížení nebo úplný výpadek příjmu z důvodu nemoci, ale i úrazu,
  • umožňují přístup ke kvalitní a rychlé zdravotní péči v soukromých zdravotnických zařízeních,
  • nabízejí konzultace s lékařem na dálku formou telemedicíny,
  • poskytnou odškodnění v případě komplikací či neúčinnosti vakcíny proti covid-19,
  • kombinují služby specialistů z oboru psychologie, práva či financí a umožňují zaměstnancům konzultace po telefonu či online.

Se současným uvolňováním restrikcí budou přicházet i další témata související například s cestováním na služební cesty či dlouhodobé pracovní pobyty v zahraničí. Našim klientům jsme připraveni pomoci s výběrem nejvhodnějších podmínek pro cestovní pojištění, které zahrnuje pojištění léčebných výloh, včetně onemocnění covid-19, a především dostatečné limity pojistného plnění, protože léčení covid-19 se i v rámci Evropy může vyšplhat na několik milionů korun. Novinkou v cestovním pojištění je úhrada alespoň částečných nákladů na ubytování a náhradní dopravu v případě nařízené, ale i preventivní karantény v souvislosti s covid-19 v zahraničí.

Podle naší zkušenosti přistupují v současnosti pojistitelé různě k pracovním a soukromým cestám i k jednotlivým destinacím. Cestovní pojištění se tak v důsledku této turbulentní doby a častých změn stává produktem, kde klienti oceňují odbornou konzultaci a přehled o možnostech trhu. Jsme Vám i Vašim zaměstnancům stále nablízku a připraveni pomoci s výběrem optimálního řešení právě pro Vás.

Další články: